Weekendje weg met hond

Tips als je een weekendje weg met de hond wilt.

Wie een hond als huisdier heeft, zal ook bij een weekendje weg zijn viervoeter vriend graag meenemen. Maar als je een weekendje weg met de hond wilt, waar moet je dan aan denken?  Een waar vind je een huisje of camping waar honden zijn toegestaan?  In de blog wat tips, suggesties en adresjes. Leuke adresjes om met de hond op vakantie te gaan zijn goud waard.  Ook als je 2 of meer honden hebt.

Europarcs met hond banner

Tip 1: Boek je weekendje met hond aan zee.

Als het zomer is en je er een weekendje tussen uit wilt, kan jij je hond geen groter plezier doen dan een weekendje met hond aan zee te boeken. Uiteraard moet je zelf ook van een strandvakantie houden en een zon- en zee aanbidder zijn.  Als je een weekend met hond aan de kust boekt, kan je alle kanten op. Je kunt een vakantiehuisje of strandhuisje aan zee huren of gaan kamperen op een camping aan zee. Let op, niet op alle campings zijn honden welkom en niet overal op het strand mogen honden loslopen. Informeer dan ook vooraf naar de mogelijkheden die een weekendje met hond aan zee je biedt.

hondenvakantie aan zee

vipio dagaanbieding banner

Tip 2: Weekendje met hond in België? Kies voor de Ardennen.

Wie eens de kant van België op wil gaan kan kiezen voor de omgeving van Luik of Oost-Vlaanderen. Ook de Belgische Kust is voor een verblijf met hond een goede optie.  Het echte werk vind je echter in de Belgische Ardennen. Nergens anders vind je zoveel natuur en natuurreservaten dan als in dit gedeelte van België. Een weekendje met hond in de Ardennen, biedt je vele mogelijkheden. Je kunt heerlijk wandelen in de Ardennen en in veel losloopgebieden hoeft je huisdier niet aan de riem. Daar komt bij dat in vele vakantiehuisjes met grote tuin in de Ardennen honden zijn toegestaan.  Kortom, als de hond zou mogen kiezen, zou hij of zij zeker kiezen voor een weekendje Ardennen.

Tip 3: Weekendje met hond in Nederland?  Kies voor de Veluwe.

Als je hond zou mogen zeggen waar hij of zij en weekend in Nederland zou mogen vieren, zou deze zeker kiezen voor de Veluwe. Nergens anders in Nederland dan op de Veluwe vind je zulke uitgestrekte bossen en heidevelden.  En er zijn talloze vakantiehuisjes op de Veluwe beschikbaar waar honden welkom zijn. Daar komt bij dat het op de Veluwe het hele jaar door genieten is. Tijdens een hete zomer vind je er verkoeling, in de herfst schittert de Veluwe van de mooiste herfstkleuren en in het voorjaar zingen de vogels hun lied.  Je hond heeft op de Veluwe de ruimte en kan al zijn zintuigen gebruiken. Hier vind je tips voor een weekend met de hond op de Veluwe.

Tip 4, vakantiehuis met hond huren? Ga voor kwaliteit

Als je een vakantie met huisdier wilt vieren en je wilt samen echt genieten, kan je natuurlijk voor het goedkoopste vakantiehuisje gaan. Een huisje midden op een vakantiepark met hond bijvoorbeeld. Maar als je echt wilt genieten, is het toch veel leuker als je een vrijstaand vakantiehuis met hond huurt? Een huisje aan zee, in het bos of in de duinen. Het succes bij een vakantie met hond is in hoge mate afhankelijk van de gekozen accommodatie. Soms is het verstandig om iets meer geld voor een weekend of vakantie met hond uit te geven dan voor de goedkoopste optie te gaan. Je kunt hier een vrijstaand vakantiehuis met hond huren.