Wandelgebieden voor honden

Mooie wandelgebieden voor honden.

Aangelijnde hond in natuurgebieden
In bijzondere natuurgebieden (en dat zijn ze allemaal) kun je jouw hond beter aangelijnd houden. Vaak zal er een bord staan dat het verboden is voor loslopende honden. Dat kan ook voor bepaalde periodes gelden. Broedende vogels en andere dieren met hun jongen mogen niet verstoord worden. Maar ook begroeiing moet ontzien worden en mag niet worden omgeploegd door loslopende honden. Daar zul je zeker begrip voor hebben, toch? Niet naar een wandelgebied, natuurlijk wel, met een aangelijnde hond kun jij ook genieten van fraaie wandelgebieden in dit land.Ook als je met je hond op vakantie gaat, is het belangrijk de regels voor honden ter plaatse te kennen.

Europarcs met hond banner

Met hond op vakantie in vakantiehuis met omheinde tuin

Een hond is pas echt blij als je een huisje met omheinde tuin huurt. En dan bij voorkeur een grote tuin waar hij heerlijk in kan rondrennen en waaruit hij niet kan ontsnappen. Boek bijvoorbeeld eens een vakantiehuis met hond en omheinde tuin in Zeeland of een vakantie met hond in Zuid-Holland. In zowel Zeeland als Zuid-Holland vind je leuke wandelgebieden.

Labrador in de natuur

Mooiste wandelgebieden voor honden in Nederland.

Bekende natuurgebieden vind je op de Veluwe, op Texel, in Limburg, in Drenthe. Eigenlijk kun je wel zeggen dat elke provincie haar eigen mooie plekken heeft. Enkele tips: de Loonse en Drunense Duinen, de Groote Peel, de Friese Meren, de Waddeneilanden, de Biesbosch, langs de Aa in Noord Brabant, Maasduinen, de Hoge Veluwe, Nationaal Park Oosterschelde enz. Op internet vind je nog veel meer fraaie natuurgebieden, zoek per provincie als je dichtbij huis wilt blijven. Je kunt ook buiten de bebouwde kom van jouw dorp of buiten de stad de mooie plekken op zoeken. Er zijn er meer dan je denkt? Komend weekend maar eens gaan kijken?

De hond is altijd blij, met elk wandelgebied

Als je een wandelgebied zoekt om met je hond eropuit te gaan, dan kies je een gebied dat jij zelf wilt verkennen. Honden los loopgebieden hebben daarbij de voorkeur. Voor de hond maakt het niets uit waar hij mag snuffelen en wandelen. De hond is namelijk blij met elke plek waar hij met zijn baasje heen mag gaan. Zelfs voor het rondje om het park staat hij kwispelend bij zijn riem. Je zult begrijpen dat in kwetsbare natuurgebieden de honden aangelijnd dienen te blijven. Dat geldt voor de meeste natuurgebieden en zeker in het broedseizoen.

vipio dagaanbieding banner

Baasjes zijn verantwoordelijk voor het gedrag van hun hond.

Borden laten je zien wat er mag en wat niet. Uiteraard houd jij je daar keurig aan. Je wilt niet dat door jouw hond een ree zich doodloopt tegen de omheining. Ben je met hond welkom in een natuurgebied houd je dan aan de gedragsregels. Je wilt toch ook graag dat het natuurgebied toegankelijk blijft voor mens en hond? En je wilt toch ook niet dat de hond jouw planten in de tuin vernielt. Respect voor andermans spullen ook in een vrij natuurgebied, het zou zo natuurlijk moeten zijn.

honden spelen in de tuin

Daag je hond uit, kies regelmatig een ander wandelgebied

Om je hond ook geestelijk moe te maken is het belangrijk hem uit te dagen. Dat kan met spelletjes, (ook honden kunnen puzzelen), een snuffelkleed enz. Maar ook door een keer in een ander gebied te wandelen zal de hond zoveel meer indrukken te verwerken krijgen dat hij thuis doodmoe neer zal ploffen. Probeer het eens, het zal je verrassen hoeveel impact dat heeft. De hond ruikt andere geurtjes komt allerlei andere zaken tegen en dat maakt hem moe. Ook als je regelmatig een weekendje weg met de hond gaat, is het van belang regelmatig van vakantiebestemming te veranderen.

Met je hond trainen

Ook als je met de hond traint is het belangrijk om dat niet altijd op dezelfde plaats te doen. Natuurlijk begin je eenvoudig en dat is thuis, op bekend terrein met de minste prikkels. Zodra dat goed gaat ga je een stap verder. Gehoorzamen waar veel anderen te zien zijn, waar van alles te ruiken is, is een stuk moeilijker dan achter het huis. Op die manier leert de hond in allerlei situaties goed te gehoorzamen. Lukt dat goed dan kun je op plaatsen waar het is toegestaan de hond loslaten.

Wandelen met een aangelijnde hond is meestal prettiger

Voor je eigen rust, voor een ontspannen wandeling is een aangelijnde hond vaak een stuk prettiger. Je hebt hem dan in elk geval onder controle. De hond los laten lopen, het is wel leuk, maar heeft zo zijn keerzijde. De hond los laten lopen en hem het vertrouwen geven dat hij komt als je roept, fijn als het kan, maar wordt niet overmoedig. Er kunnen altijd situaties ontstaan die jij niet voorziet. Je loopt de hele tijd de omgeving te screenen als de hond losloopt, is dat een ontspannen wandeling voor het baasje?